Индијански хороскоп. Коe животнo се крие во вас?

Темелите на класичната астрологија се констелациите на ѕвездите и знаците кои се базираат врз нив, а во индијанскиот хороскоп се темелат на животни за кои се верува дека живеат длабоко во нас…Да, во секој од нас се крие понекое животинче. Како, зошто, прочитајте во текстот што следи!

ГУСКА (22 декември – 19 јануари)
Елемент: земја – воздух
Минерал: периодот
Растение: капина
Боја: бела
Карактер: вредни, сигурни и сериозни
Позитивни особини: одлучност, амбиција и истрајност
Негативни карактеристики: песимизам, егоизам, премногу бараат, крутост
Цели: истрајност во животот
Најдобро се согласува со: Дабар, Мечка и Гавран

ВИДРА (20 јануари – 18 февруари)
Елемент: воздух
Минерал: тиркиз
Растение: папрат
Боја: Сребрена
Карактер: Независни, динамични, друштвени и неконвенционални
Позитивни особини: исклучително перцептивни и иноватори по природа
Негативни карактеристики: ексцентрични, непредвидливи, нетактични и тврдоглави
Цели: Собирање на знаење
Најдобро се согласува со: Гавран, Сокол и Елен

ВОЛК (19 февруари – 20 март)
Елемент: вода – воздух
Минерал: жад
Растение: равнец
Боја: сино – зелена
Карактер: уметнички настроени, нежни, великодушни и сочувствителни
Позитивни особини: прилагодливи, чувствителни и полни со разбирање
Негативни карактеристики: непрактични, одбегнуваат одговорности
Цели: слобода
Најдобро се согласува со: Клукајдрвец, Мечка и Змија

СОКОЛ (21 март – 19 април)
Елемент: оган
Минерал:опал
Растение: глуварче
Боја: жолта и зелена
Карактер: жестоки и силни
Позитивни особини: љубезни, авантуристи, отворени за нови искуства, претприемчиви
Негативни карактеристики: нетрпеливи, себични, се фалат и се егоцентрични
Цели: лидерство
Најдобро се согласува со: Лосос и Був

ДАБАР (20 април – 20 мај)
Елемент: земја и оган
Минерал: јаспис
Растение: детелина
Боја: жолта
Карактер: систематични, упорни и инвентивни
Позитивни особини: објективни, со силна волја и моќни
Негативни карактеристики: посесивни, нетолерантни и нефлексибилни
Цели: поседувањето значи сигурност
Најдобро се согласува со: Клукајдрвец, Мечка и Гуска

ЕЛЕН (21 мај – 20 јуни)
Елемент: воздух и оган
Минерал: ахат
Растение: див тутун
Боја: портокалова
Карактер: нагли промени на расположението, пријателски настроени, комуникативни и внимателни
Позитивни особини: се шегуваат, друштвени и интелектуалци
Негативни карактеристики: мрзливи, нестабилни, немирни и депресивни
Цели: поврзување
Најдобро се согласува со: Гавран и Видра

КЛУКАЈДРВЕЦ (21 јуни – 21 јули)
Елемент: вода
Минерал: розов кварц
Растение: дива роза
Боја: розова
Карактер: симпатични, чувствителни, емоционални и заштитнички настроени
Позитивни особини: емпатични, имагинативни, нежни и штедливи
Негативни карактеристики: посесивни и огорчени
Цели: развој на чувства
Најдобро се согласува со: Змија, Волк и Дабар

ЛОСОС (22 јули – 21 август)
Елемент: оган и вода
Минерал: корнеол
Растение: капини
Боја: црвена
Карактер: ентузијасти, самоуверени, горди и полни со енергија
Позитивни особини: дарежливи и креативни
Негативни карактеристики: арогантни, нетолерантни и догматични
Цели: да владеат
Најдобро се согласува со: Був и Сокол

МЕЧКА (22 август – 21 септември)
Елемент: земја и вода
Минерал: топаз
Растение: љубичица
Боја: кафеава и виолетова
Карактер: скромни, внимателни, практични и немирни
Позитивни особини: точни, добро проценуваат и се умерени
Негативни карактеристики: лицемерни, воркохолици
Цели: вложување постојан напор
Најдобро се согласува со: Гуска и Дабар

ГАВРАН (22 септември – 22 октомври)
Елемент: воздух и земја
Минерал: азурит
Растение: бршлен
Боја: сина
Карактер: толерантни, добродушни, шармантни и достапни
Позитивни особини: дипломатски настроени, романтични и идеалисти
Негативни карактеристики: наивни, нерешителни и лесно им замеруваат на другите
Цели: партнерство
Најдобро се согласува со: Видра и Елен

ЗМИЈА (23 октомври – 22 ноември)
Елемент: вода и земја
Минерал: аметист
Растение: кактус
Боја: виолетова
Карактер: амбициозни, таинствени, решителни, интензивни и импулсивни
Позитивни особини: креативни и со добра перцепција
Негативни карактеристики: лесно се лутат, недоверливи и тврдоглави
Цели: задоволство
Најдобро се согласува со: Клукајдрвец и Волк

БУВ (23 ноември – 21 декември)
Елемент: оган и земја
Минерал: опсидијан
Растение: имела
Боја: златна
Карактер: авантуристи, независни, топли и весели
Позитивни особини: совесни, флексибилни и разновидни
Негативни карактеристики: нагли, немирни и нетактични
Цели: комуникација и разбирање
Најдобро се согласува со: Сокол и Лосос

Фото: Pexels, Pixabay

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!