Конкурс. „Охрид фест – Охридски трубадури 2022“ ќе се одржи на 2 и 3 септември

Интернационалниот музички фестивал „Охрид-фест – Охридски трубадури“ по 29-ти пат распишува конкурс за нови композиции, што ќе го имаат премиерното издание на 2 и 3 септември, преку Фолк и Интернационалната вечер, на најубавата сцена на Балканот, Долни Сарај во Охрид.
Фолк- вечер ќе се случува на 2 септември и освен новосоздадени фолк песни од нашата земја, со свои нови композиции ќе можат да учествуваат и странски автори – од регионот и пошироко. Интернационалната вечер е закажана за 3 септември 2022 година.

И годинава фестивалот дава голема подршка на дебитантите, охрабрувајќи ги да настапат на 29-то издание на „Охрид фест- Охридски трубадури“, и во Фолк и во Интернационалната вечер. Демо-снимките од нивните композиции треба да бидат со пратечки инструменти, пијано и гитара.
Услови за учество на „Охрид фест – Охридски трубадури“ се:
* Да се испрати демо-снимка и текст на македонски јазик;
* Наслов на композицијата;
* Назнака – за која фестивалска вечер е наменета песната (Фолк, Интернационална);
* Композициите да не се изведувани;
* Податоци на авторите (име, презиме, авторската улога во тимот), и контакт информации;

На конкурсот можат да учествуваат сите домашни и странски автори кои ги исполнуваат условите за учеството а рокот за поднесување на песните е 20 мај 2022 година.
Своите композиции авторите треба да ги испратат на следните адреси: ohridfest.info@gmail.com, ohridfest.produkcija@gmail.com grigorkoprov@yahoo.com

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!