Модна ревија со моделите на МХК од брендот Wolford

Овој викенд се случи мини модна ревија на светскиот бренд Wolford, поконкретно на креаторката Мерита Харџи Кочи (МХК) од Косово, каде на едно место ги видовме модните икони – Светлана Црнокрак, Вера Мештеровиќ, мисица и прва придружничка Билјана Јаневска, водителката Ведрана Ѓоргевиќ и манекенка од модното студио Моделс ин.

Инаку, Fashion lady e формирана во 1998 година, и е застапник за светски реномирани брендови Wolford, Palmers, Balizza i Merita Hardzhi Koci за Македонија. Веќе следната, 1998 година е отворен првиот специјализиран моношоп на Wolford и е прв моден салон на бренд во Македонија.
МХК е модна дизајнерка од Приштина, Косово која креира ексклузивни фустани, а нејзината етикетата покажала брз успех во продажбата на модниот пазар со првата колекција-за само две недели.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!