Наскоро: Детска балетска претстава Петар Пан со музика на Дојчин и либрето на Ристо Самарџиев

Последниот ден на месец март, нешто што не се пропушта: на 31, во Националната опера и балет премиерно ќе бидат изведени две претстави на детската балетска претстава „Петар Пан“. Станува збор за омилениот лик и роман на Џејмс Метју Бари, таткото на вечните деца и на сите оние што не сакаат да пораснат.
Ова е претстава за сите убавини на земјата Недојдија, за имагинација оплеменета со многу добра музика, игра и разноразни чудесии што ќе ги анимираат децата во претставите од 17.30 и 20.00 часот.
Петар Пан е синоним за палавоста, волшепство и семожност, за магичен прав со кој летаат малечките херои и светот, едноставно станува волшебен.

Оргиналноста на оваа претстава за деца и за сите оние што си го чуваат детето во себе е што нема класичен наратор туку либретото го пее Ѕвончица преку различни песнички. Сценариото и сонговите ги потпишува Ристо Самарџиев, кореографија и режија е на Ирена Лозинска а визуелната магија е доловена преку костимите на Елена Вангеловска и сценографијата на Љупчо Јованов. Авторот на музиката е Владимир Дојчиновски -Дојчин а продукцијата е на М- Соунд.
И уште нешто: Петар Пан е музичко балетски спектакл во кој учествуваат 56 деца од балетско студио „Арт балет“, заедно со Веселин Трајковски и Ницолас Алехандре Хоурсеау, гостите при балетскиот ансамбл.
Билетите можат да се набават на mktickets.mk, Југотон и Литература.мк.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!