На 7 јули. Jубилеен концерт на Пламенка Трајковска „Ladies and Gentlemen“

На седми јули, во Куршумли Ан, (20.30ч), ќе се оддржи јубилеен концерт на Пламенка Трајковска, насловен како „Ladies and Gentlemen“.
На репертоарот се композиции од опусот со наслов ,,Светулки“ за соло виолина, во поп- романтичен стил, како и теми од албумот ,,Апасионато“ од Пламенка Трајковска и македонски кросовер од најавениот албум ,,Корени“.
Концертот е поддржан од Министерството за култура, како и од Филхармонијата на Северна Македонија, а се одржува во рамките на годинешново „Скопско Лето“.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!