Понеделник, 6 март, во „Гранче“. Изложуваат жени, локални производителки и членки на Slow Food Vodno

Оваа женска, недела на бестрашни жени стартува вкусно и со акција: со локални производителки, жени со идентитет, со приказна и интересни производи. Во понеделник, 6 март, од 11:00 до 16:00 часот во Гранче (ТЦ Мида), ќе се дружиме со жени локални производителки, членки на Slow Food Vodno.
На овој базар ќе имаме можност да вкусиме и да купиме производи од:

▪️Мармалади од дива шипка, дива капина, ем луто ем благо со црвена пиперка, производени од Мирјана Ангелеска, Angeleski Sweet Delights
▪️Органски салати и зеленчуци, произведени од Милица Петрушевска, Green Republic / Зелена Република
▪️Органски јајца, произведени од Ирена Василевска, Наша Фарма
▪️Производи од македонски тартуф, произведени од Валентина Митревска, Tuf.mk
▪️Органски путери од јаткасти плодови, произведени од Марија Димовска, Bonita Organic Nut Butters
▪️Традиционална лозова ракија произведена од Јуле Динова, V’K Fine Craft Rakija
▪️Вина произведени од Венера Гелебешева Крстиќ, Jostela Winery
Менито, специјално за овој убав понеделник го изработи Сара Трајковска

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!