Стево Карапанџа на ручек во Скопје, пред заминување за Охрид

Готвачкиот гуру, жива кулинарска легенда, Стево Карапанџа тукушто пристигна во Скопје. Имено, тој е Претседател на судското жири на претстојниот „Гастромак 2019“, што од 10 до 14 овој месец ќе се случува во Охрид а оваа обврска ама и задоволство за професионалец како Карапанџа, значи подготовка на натпреварувачите и се што е поврзано со натпреварот.

Првото добредојде на Стево му посака Претседателката на Гастромак, Адријана Алачки, а домаќинот Етно село Тимчевски, за гостите приготви традиционални рецепти и се што сакаа двојката Карапанџа- пинџур, ајвар, тавче травче, селско месо, зеленчук…
Добро ни дојдовте драг Стево!

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!