Фотогалерија. „Охрид фест 2021“

Годинава, се снимаше 28-мото издание на „Охрид фест“: двете вечери, и Фолкот и Интернационалната се случуваа во една долга охридска, долносарајска ноќ.


Перо Христов и Цане Петров, уметничкиот директор на Фолк вечер

На Фолк вечерта, низ која што водеше Каролина Петковска, слушнавме 16 песни, а наградените интерпретатори се: Перо Христов- прва, Ирена Списовска- втора а Барбара Јаковлеска трета награда од жирито.
Самите пејчи ги изгласаа наградите од публиката, па така Благица Павловска се пласира на прва, Дарко Билбиловски на втора а Јагода Крнетиќ- Јефтиќ на третата позиција.


Благица Павловска


Барбара


Благоја Грујовски и Сани

Наградата за сценски настап им припадна на дуетот Баже Груевски и Сани, песната „Љубов вечно да не грее“ што ја изведе Петар Нечовски ја доби наградата за најтрубадурска, нагарадата за интерпретација и припадна на Ирена Спасовска а најдобриот аранжман е на Дејан Милинковски за песната што ја пееше Ибуш Ибраимовски.


Григор Копров со гостите- Дарко Капо, Срѓан Марјановиќ, Божидар Волф, Миро Чекелиќ и Владо Калембер

Интернационалната вечер ја водеше Маријана Станојковска а наградите им припаднаа – за аранжман, на Кристи Паша што ја пееше гостинка од Албанија, Рина Рамадани.
Жири комисијата своите гласови им ги даде и на Славен Кнезовиќ (трета награда), втората ја доби Филип Јордановски а првата му припадна на Владо Калембер.


Предизвикаа најмногу внимание поради физичката сличност- дуетите од Словенија и Бугарија


Јована Ражнатовиќ го освои жирито со песната „Конте“

За најдобар дебитант е прогласен Дарко Капо, наградата „Аце Ангелески“ му припадна на дуетот од Бугарија- Expose, а наградата Долни Сарај ја доби Мелани.
Наградата „Драган Ѓаконоски Шпато“ им припадна на дуетот од Словенија, Инес Ербус & Давид Амаро, а Мирослав Рус ја доби наградата за промоција на музика на Балканот.

Претставниците на публика ги изгласаа: Божидар Волф- трето место, Владо Калембер- второ а гостинката од Црна гора, Јована Мустур Ражнатовиќ со песната „Конте“ се пласира на првото место.


Наградата за Мирослав Рус ја подигна Владиката Пимен

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!