Цитати на Исидора Бјелица (1967-2020): Најмногу разболува тагата

* Кој не ги закопал своите илузии, тој не знае што е болен погреб.

* Кога ќе останете сами, свртете се кон она што никогаш нема да ве предаде – Господ и вашата душа.

*Сеќавање на среќа е исто среќа.

*Она што така самоуверено го осудуваме е најчесто она што е длабоко закопано во нас.

*Кога сте на исто рамниште со своето вистинско јас, тогаш вашата светлина им свети и на другите.

* Чуствителни, нежни женски души многу често потпаѓаат под манипулација дека се „себични“, и тоа кога не ги исполнуваат себичните идеи на оние што ги клеветат за себичност.

*За сите нас што ни е тешко да прифатиме дека навредите се наличје на нашето его: кога тоа ќе го решиме, ќе престанеме да се навредуваме и да тагуваме. Душата само сака а егото се навредува.

*Чувајте се од оние кои лажно го користат зборот „љубов“, а мислат на трговија, условување и страст.
*Со книгите е исто како со луѓето, го привлекуваме она што во тој момент ни треба, за зголемување на љубовта и духовниот развој.

*Секоја „наоко“ надворешна криза е манифестација на она што не го исцеливме во себе.

* Не не напуштаат луѓето туку илузиите, не не повредуваат најблиските туку нашите очекувања, не ни се скршија крилјата, туку уверувањата за тоа- што е љубов. Се што болеше, не беше љубов, туку страв, заблуда и врзаност.

Фото: Инстаграм

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!