Шеф Горан Филипов судија на Сланинијада во Качарево, Србија

Шеф Горан Филипов од Кавадарци, годинава за првпат беше дел од надалеку прочуена Сланинијада во јужнобанатско село Качарево. На покана од македонското друштво Вардар -Качарево, тој беше почесен гостин, со улога на судија.
-Бев пријатно изненаден од поканата – раскажува Горан – а во натпреварувачкиот дел бев претставен како врвен готвач. Ова беше прекрасно искуство, многу силна конкуренција, интересни категории а на крај сепак победи најдобрата, Гордана Николовска, која мажејќи се долги години живее во Качарево.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!