Шеф Дејан Карапеев : Полнети дагњи (школки)

Потребно е: 50 г дагњи, 2 г лук, 2 г кора од лимон, 1 г желатин.
Дагњите се отвораат на пареа, се чистат плодовите, се додаваат зачините и на крај се спојува со желатин и се формираат во саканиот облик.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени