Јапонски мудрости што ќе ви го подобрат расположението

1. Книгата е како градина што ја носиш в џеб.
2. Сите нешта се тешки, пред да станат лесни.
3. Побргу поминуваш 10.000 чекори, отколку што исчитуваш 10.000 книги.
4. Времето е пари, но тешко е со парите да купиш време.
5. Цветовите повторно ќе расцутат, но човек не може повторно да ја проживее младоста. Не заморувајте се.
6. Да откриеш совршен човек е тешко исто колку да најдеш 100% чисто злато.
7. Неуспехот е мајка на успехот.
8. Кога си богат, не заборавај на сиромаштијата. Но кога си сиромашен, не мисли за богатства.
9. Патувањето од 1.000 км започнува со еден чекор.
10. Една насмевка може да избрише милион грижи.
11. Наместо да ја проколнуваш темнината, запали свеќа.
12. Чистата совест не се плаши од тропањето на вратата на полноќ.
13. Ако сакаш да си среќен за еден час, дремни. Ако сакаш да си среќен цел живот, помогни некому.
14. Секоја насмевка ти додава десет години живот.
15. Со добри пријатели и чистата вода има сладок вкус.
16. За да привлечеш среќа, потроши нова монета за стар пријател. Птицата не пее, затоа што ги знае одговорите. Пее, затоа што има песни.
17. Не плаши се од бавно растење. Плаши се од мирување.
18. Не отворај продавница освен ако не сакаш да се смееш.
19. Кој поставува прашања е будала 5 минути. Кој не поставува прашања е будала цел живот.
20. Наставниците ја отвораат вратата, но ти треба да влезеш сам.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!