Рибја чорба
Потребно е: 1 кг разни видови риба, 1 лажица масло,1 лажица брашно, зелен за супа, кромид, јајце, лимон, лавров лист, кисела павлака, 1 лажиче алева пиперка, магдонос, црн пипер во зрно и сол.
Рибата се чисти и се сече на парчиња. Изборот е ваш, па откако ќе направите комбинација, ја ставате во тенџере заедно со кромидот, морковот, пашканатот, лавровиот лист, црн пипер и сол. Откако рибата ќе омекне и зеленчукот ќе се свари, направете запршка и ставете ја во чорбата која веќе врие. Зачинете ја со павлака, жолчка, сок од лимон и, на крај, со китка сечкан магдонос. Доколку сакате луто, за време на варењето на чорбата можете да додадете лути пиперчиња.
Фото: no-limit.info
Коментарите се затворени