2.8 C
Skopje
понеделник, декември 1, 2025
spot_img

Брокула со лук

Потребно е : една поголема брокула, 400 г кромид, 5 чешниња лук, 50 мл масло,1 лажичка ѓумбир во прав, 2 лажици брашно, малку сол, вода и 1 лажица мирудии.
Исчистете ја, измијте ја и исечкајте ја брокулата на мали парчиња. Бланширајте ја во солена вода во која сте додале 2 лажици масло, а потоа исцедете ја.
Во тава со дебело дно загрејте го преостанатото масло, додајте го кромидот, потоа брокулата, ставете мирудии и кратко пржете.
Измешајте ги водата, скробното брашно и ѓумбирот и додајте ги на брокулата. Варете кратко и додајте го исечканиот лук, а по потреба и вода.

претходна објава,
наредна објава

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена