Трик-совети на мејкап артистот Бобан Тодоровски : Што да потенцирате, устата или очите?

Мејкап артистот Бобан Тодоровски за нашиот портал даде неколку трик- совети поврзани за и со новогодишната шминка. Неговите адути се црвен кармин и „мачкени очи“, затоа што празниците, вели тој, имаат врска со вашата интерна сцена. Всушност адутот е, очите или устата, а еве што вели Бобан:

Шминка за Нова година
Секогаш кога имаат посебна пригода, жените се потпираат на моќта на црвениот кармин. Новогодишните забави не се исклучок. Моќно, сугестивно и женствено!


Шминка за сцена
Зависно од тенот, бојата на коса и формалноста на настанот, можете да одберете понападна варијанта на шминка со „зачадени очи“, да ставите светки на очните капаци, или да се задржите до класиката – мачкините очи.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени