Browsing Category

Некатегоризирано

Како да ги украсите јајцата?

Пред варење и пред ставање во боја, јајцата може да се завиткаат со некое ливче или со тревка во најлон-чорапи, да се врзат цврсто, така јајцата изгледаат многу убаво. - пред варењето, јајцата може да се ишараат со жива жолчка. Употребете тенка четкичка или стапче.Јајцата веднаш спуштете ги во водата за да не се расипат деталите. Може да нацртате нешто интересно или да напишете порака на која ќе има и име - јајцата може да ги ишарате и ако им ставите неколку ластичиња за тегли. Потоа обојте ги со стандардна техника, а…

Елена Реи заштитно лице на козметичката куќа La Mer

Елена Реи која успешно работи во светот и е една од малкуте македонки кои работат со светските брендови. Покрај соработката со Diane Von Furstenberg - DVF, e-comm каталози за Lou & Grey, Donna Karran - DKNY, Елена имаше две насловни за модниот магазин Vulcanize и стана заштитно лице на козметичката куќа La Mer. Откако минатата година напорно работеше во Токио и Њујорк, пред извесно време отпатува за Азија каде ќе престојува се до летото. Нејзиното модно портфолио е големо богатство и багаж кој ќе и овозможи понатамошна…

Тања Турунџиева: Што треба да консумира доилката

Откако на свет ќе го донесе бебето, мајката во првата година мора да внимава што ќе внесува, бидејќи преку мајчиното млеко се внесуваат сите корисни елементи за здрав и правилен развој. Прво и основно за квалитетно млеко е мајката да биде одморена, да не е нервозна, бидејќи преку млекото ја пренесува и нервозата, да прави селекција во исхраната за бебето, да нема проблеми во однос на атопиите, односно алергиски реакции што се јавуваат. Нормална е појавата на коликите, односно на грчевите кај бебето, затоа што му се…

Зошто лажеме? За да не повредиме со вистината

Колку пати сте кажале - изгледаш супер, а тоа воопшто не сте го мислеле. Можеби сте сакале да ја расположите пријателката која подолго време е во депресија, сте му го кажале ова на шефот - надевајќи се на некој поен плус, или, едноставно, менувајќи го тонот на гласот, сте ја упатиле реченицата до колешката која и не ви е толку мила. А години? Па денес ретко кој ја кажува вистинската бројка, ама тоа се смета за шармантна и корисна лага. Ама, што е она во нас што не` тера да лажеме? Дали сите лаги се исти и дали навистина…

Согорувачи на масти (3) – Сурутка

Дејство- во сурутката се наоѓа големо количевство на вода па затоа содржината на калории и масти е многу мала. Таа содржи и големи количини на калциум, калиум, белковини и витамин Б2 кои го олеснуваат разградувањето на мастите и секако го зајакнуваат имунолошкиот систем. Совет- сурутката ја има и во прав, во кој само треба да се додаде вода.