Утре во Битола: Новогодишeн џез концерт „Приказна за еден град“

„Приказна за еден град” е овогодинешниот новогодишен џез концерт на Jazzna & Friends, што ќе се одржи во Битола, Центар за култура во Битола на 26-ти декември, четврток, со почеток од 20:00 часот.
На настанот ќе настапат извонредните музичари Џон Илија Апелгрин, Оливер Јосифовски, Дамир Имери, Славчо Коцев, Ади Имери, Сенад Хусеин, Рики Трајановски и Демир Кантуровски кои заедно со вокалистката Јасна Димитровска ќе направат вистинска џез бајка од познати “кавери” изведени во џез манир.
Каков ќе беше животот без џез, добро знаат љубителите на овој музички правец, а битолската публика уште на првиот ден од продажбата на билетите ја распродава големата сала на Центарот за култура во Битола.
Оваа година концертот има и мисија преку музиката да направи спој со уметноста создадена од битолските ученици вклучени во треш челинџ акцијата “Мети си со класнето” создавајќи уметнички скулптури од смет кои ќе бидат изложени во фоајето на Центарот за култура пред почетокот на овој голем концерт.
Битола со вакви извонредни музички настани покажува дека има можности и има публика еднаква на големите градови ширум Европа.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!