Browsing Category

Лајкнато

„Star Boy“. Се одвива проектот- три траки, три видеа до Нова Година

Ванчо, Македонецот кого под неговото уметничко име „Star Boy“, домашната јавност веќе го откри, а сега и полека го запознава и како артист, а и неговата работа како автор, изведувач и сопственик на нов моден бренд за гардероба наречен…
Прочитај повеќе...

МСУ. Се отвори изложбата „Сета љубов“ со светски познати уметници

Од 15 декември (16 часот), па се до февруари следната година, во Музејот на современата уметност – Скопје, ќе биде отворена изложбата „Сета љубов (All the Love)“. Кураторки на поставката се Мира Гаќина и Јованка Попова. Музејот е отворен од…
Прочитај повеќе...

Бојана Скендеровски: „Круна“ за сите жени што го остварија сонот

„Круна“ е новата песна на Бојана Скендеровски, внимателно и темелно градена, како што заслужува една круна. Музиката е на Николче Мицевски, текстот на Сара Пројковска а снимана е во студиото на Дејан Момироски. - Со Николче одамна се…
Прочитај повеќе...

Не пропуштајте. Секоја недела онлајн емисија „Уште ми фалиш“ на Дац и Александар

Од 6-ти декември, недела, во терминот 20:30ч, (специјално направена за Youtube и нивната Facebook страница), се емитува авторската емисија на Дац и Александар – „Уште ми фалиш“, според нивната истоимена песна. Во ретро- фазон, со многу…
Прочитај повеќе...

„Cash game“, стартна позиција за интернационалната кариера на нашиот Star Boy

„Со музика започнав на возраст од 12-13 години, кога ја снимив мојата прва песна. Оттогаш, имам некаде околу 5-6. Подоцна, на 23-годишна возраст, решив професионално да влезам во овие води. Почнав да ја снимам мојата музика на српски и…
Прочитај повеќе...

Започнува петтата недела на италијанската кујна во светот на тема: „Искуства и вкусови од…

Амбасадата на Р. Италија во соработка со Катедрата за италијански јазик и литература при Универзитетите „Св.Кирил и Методиј“ од Скопје и „Гоце Делчев“ од Штип, како и Институтот „Данте Алигиери“, подготвија за македонската публика богат…
Прочитај повеќе...

Промоција. Време е за „Taftalidze Shuffle“ на Влатко Стефановски

Денес е денот на враќањето на старата нормалност преку универзалниот јазик на музиката - промоција на новиот албум „Taftalidze Shuffle“ на Влатко Стефановски: повторно извишување, сонце, живот, возбуда... Првин се исцеливме со „Огледало“…
Прочитај повеќе...

Missing Masterpieces. Виртуелна изложба на најпознатите исчезнати ремек- дела

Ексклузивна уметничка изложба Missing Masterpieces, под покровителство на компанијата Samsung, претставува дигитална колекција на некои од најпознатите и најинтригантни ремек-дела, за прв пат достапни за секого и за кои се стравува дека се…
Прочитај повеќе...
error: Content is protected !!