Палачинки со јапонско јаболко
Потребно е (за филот): 6 јапонски јаболка, 3/4 чаша шеќер, 2 каранфилчиња, 1 стапче цимет, 1 лимон, 2 лажици пченкарно брашно, маскарпоне сирење.
Палачинките се прават на стандарден начин.
Излупете ги јапонските јаболка и исечкајте ги на ленти, а потоа ставете ги да се варат во подлабока тава заедно со шеќерот, каранфилчињата, циметот и лимонот околу 20 минути, се` додека не омекнат. Потоа додадете го пченкарното брашно и варете уште 5 до 10 минути, па тргнете го компотот од огнот. Испечете ги палачинките, а потоа филувајте ги така што ќе додадете лажица маскарпоне сирење, кое ќе го полиете со компот од јапонски јаболка.
Коментарите се затворени