Вкусовите на светот на Тера Мадре во Италија

Специјално од Торино: Вања Тодоровска

Во Тотино, Италија е одржува најважниот меѓународен настан посветен на културата, начинот и производството на добра и чиста храна, репрезентативниот „Тера Мадре Салоне дел Густо 2018“. Се слушаат најразличните јазици на светот: шарено е, весело, миризливо, тука се одгледувачите на овошје од Калифорнија и Перу, рибарите од Холандија и Кореа, сточарите од Кениа и Сибир…

Македнска храна во Торино

 

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Оставете реплика

Вашата емаил адреса нема да биде објавена

error: Content is protected !!